Sem Dingemans

Goudhaan

De jonge Venlose filmmaker Sem Dingemans studeert dit jaar af met de film Goudhaan. Hij heeft jouw hulp nodig. Help jij hem zijn droom te realiseren?


Na de komst van een nieuwe jonge vriendin van de vader, probeert Dennis zich op een ongezonde manier te bewijzen naar zijn vader toe. Hij komt met de verkeerde mensen in contact en wordt zijn mannelijkheid extra op de proef gesteld. De onderdrukking van zijn gevoelens zullen letterlijk als gif tegen hem gaan werken.

Motivatie
Ik ben Sem Dingemans en ik studeer dit jaar af aan de Hogeschool voor de kunsten Utrecht met de film Goudhaan. Ik heb mezelf vaak aangepast om erbij te horen, ik durfde me nooit kwetsbaar op te stellen of over mijn gevoel te praten. Ik kan me nog herinneren dat ik op de basisschool werd uitgelachen omdat kinderen uit mijn klas hadden gezien dat ik bij mijn moeder moest huilen. Ik schaamde me kapot, een echte man huilt toch niet? Beperken we ons zelf niet door het te voldoen aan een bepaalde mannelijke norm? In de gedachte van veel mannen is er een bepaald ideaalbeeld van mannelijkheid. Als we hier niet aan voldoen kunnen we het gevoel krijgen dat we hebben gefaald of dat anderen ons als ‘minderwaardig’ gaan zien. Dit gaf mij de aanleiding om hier een film over te gaan maken, om er met een kritische blik naar te kijken.

Steun jij Sem?