Street Culture is hot!

Street Culture is hot

Street Culture is hot. Jongeren komen volop aan hun trekken met o.a. de Urban Summer Tour. Ook De Nieuwe Scene doet mee.
Het project Mediakunst in het primair onderwijs is nog in volle gang.


Voortgezet onderwijs

CANDY – A SKATER’S MIND geeft een indringende kijk in de wereld van Candy Jacobs uit Tegelen: Europa’s beste vrouwelijke skateboarder. Ze is verslaafd aan skateboarden, maar dat heeft een destructieve keerzijde. Want wat gebeurt er met Candy als ze niet kan skaten vanwege een zware knieblessure? En hoe overleeft ze zichzelf als tijdens de Olympische Spelen in Tokyo het noodlot toeslaat?

Lesmateriaal CANDY – A SKATER’S MIND

In samenwerking met de Filmhub Zuid, filmmaker Ruud Lenssen en de andere Limburgse filmtheaters heeft De Nieuwe Scene lesmateriaal ontwikkeld rondom CANDY – A SKATER’S MIND. Voor in het theater, maar ook voor in de les voorafgaand aan de filmvertoning in het filmtheater. Afhankelijk van het niveau van de leerlingen zitten er ook doe-opdrachten tussen. De film is te boeken als losse vertoning, maar ook met regisseur Ruud Lenssen erbij en waar mogelijk met Candy. Neem contact op met De Nieuwe Scene via de website.

Primair onderwijs

Het project Mediakunst in het primair onderwijs is nog steeds in volle gang. In de komende weken staat verdere uitrol van de schoolomroep op de rol. Het betreft het inplannen van functietrainingen voor de leerlingen en workshops voor leerkrachten bij VSO Impuls en workshops voor een nieuwe lichting leerlingen plus de maandelijkse begeleiding van de schoolomroep bij BS De Toermalijn in Tegelen. Meer informatie over het project op de website van De Nieuwe Scene.