Strijd om de kathedraal

Jacques Vriens

Na de succesvolle reeks voorstellingen van ‘Weg uit de Peel’ komen De Theatermakers terug met een nieuwe grote toneelproductie! Jacques Vriens (schrijver en regisseur), Bas Leenders (producent) en Casper Vriens (technicus) gaan van ‘Strijd om de Kathedraal’ een enorm openlucht-spektakel maken. Van 16 tot en met 25 jun 2022 zijn er zeven theatervoorstellingen. Locatie van deze voorstellingen is Parc Zaarderheiken.


‘Strijd om de Kathedraal’
Het publiek beleeft de middeleeuwen met meer dan 80 acteurs in een gigantisch decor in een compleet ‘theaterdorp’. Alles wordt door De Theatermakers opgebouwd om het publiek (492 personen per uitvoering) een unieke toneelbelevenis te bezorgen. Per voorstelling zijn daar ongeveer 120 acteurs en backstagers mee bezig.

Zij vertellen het verhaal over de bouw van de kathedraal en het verhaal van Thies:
Zijn opa is als bouwmeester begonnen aan de kathedraal in Trichterbosch. Nu is zijn vader de bouwmeester en Thies moet hem opvolgen maar hij heeft heel andere dromen. Op een dag ontmoet hij Mette. Zij wordt door iedereen genegeerd en gepest omdat zij blind is. Mensen zien haar als een ‘kind van de duivel’ maar Thies helpt haar en ze worden vrienden.

Veel mensen zijn enthousiast over de kathedraal maar er zijn ook heel felle tegenstanders die de bouw saboteren. Als Mettes vader verongelukt moet zij ‘de heren amuseren’ in de dubieuze herberg van haar tante. Thies doet er alles aan om dat te voorkomen. Gaat dat lukken?

‘Strijd om de Kathedraal’ is een historisch, spannend en humoristisch verhaal. Het geeft een prachtig beeld van het leven in een middeleeuwse stad, de bouw van een kathedraal en het felle verzet daartegen. Centraal in ‘De Strijd’ staat de bijzondere vriendschap tussen Thies en Mette, want: Liefde overwint alles...

Strijd om de Kathedraal is in Venlo te zien in Parc Zaarderheiken op:

Donderdag 16 juni aanvang 20.30 uur
Vrijdag 17 juni aanvang 20.30 uur
Zaterdag 18 juni aanvang 20.30 uur
Zondag 19 juni aanvang 20.30 uur
Donderdag 23 juni aanvang 20.30 uur
Vrijdag 24 juni aanvang 20.30 uur
Zaterdag 25 juni aanvang 20.30 uur