Thuistekenen

Tekenjuf Nicole Berden

Nu leerlingen thuis zitten wil juf Nicole Berden van de School aan de Vijver er voor zorgen dat haar leerlingen zich creatief blijven ontwikkelen.

Creativiteit is immers het vermogen om nieuwe dingen te bedenken en/of te creëren. Door creatief denken kun je originele oplossingen en vernieuwende werkwijzen uitdenken.

Nicole: "We zien om ons heen dat deze tijd veel creativiteit vergt van iedereen, anders werken, andere plek, andere methode. Met z’n allen moeten we ons aanpassen. Als vakdocent tekenen wil ik mijn leerlingen bijven stimuleren om hun creativiteit te blijven ontwikkelen en verzorg ik nu vanuit huis de lessen."

Leerlingen ontvangen elke week een digitaal boekje met daarin opdrachten, tekenen, fotografie, 3D. Ze gaan aan de slag met de opdracht die op dat moment hebt best bij de thuissituatie past. Dat doen ze met de materialen die ze thuis beschikbaar hebben.

Voor de ene leerling is dat een hele serie acrylverf de ander heeft soms alleen een potlood en stuk papier. Iedereen kan op zijn eigen manier aan het werk blijven en zo wellicht ook even ontspanning vinden in alle informatie die op hen afkomt.

Nicole: "Tijdens de 'echte' les neem ik vaker een time-out. De leerlingen weten precies wat dat betekent. Elkaars werk bekijken; om elkaar te motiveren met opbouwende opmerkingen of zelf inspiratie op te doen om vervolgens weer vol energie verder te gaan. Het “exposeren” van het werk is een belangrijk onderdeel van het hele proces. Maar wat nu in deze tijd als ze klaar zijn?"

Het werk exposeren kan sinds vorige week op het insta account @thuistekenen. Hierop worden foto’s gepost. Het zijn er nog niet zoveel en het is een wir war van werkstukken, van allerlei leeftijden, niveaus en opdrachten. Dat maakt het voor volgers van het account zo leuk. Het gaat er vooral om dat leerlingen waardering krijgen en dat anderen van de creativiteit kunnen genieten.