Vocaal Ensemble Quint

Vocaal Ensemble Quint

Quint is een koor dat de lat hoog legt en onderscheidend is door een mix van klassieke en lichte muziek. Het koor zet met een jonge uitstraling en een groot saamhorigheidsgevoel een verrassende presentatie neer.


Quint bestaat uit een twintigtal enthousiaste vrouwen tussen 30 en 50 jaar afkomstig uit de wijde omstreken van Venlo en staat sinds 2010 onder de professionele leiding van Esther Zaad.

Bij Quint is het belangrijk dat naast het harde werken ook veel ruimte is voor gezelligheid en ontspanning, lid zijn van Quint voelt als een warm bad. Het door Quint georganiseerde minifestival Quint verbindt bij Chateau de Raay in 2017 liet in een heel ontspannen sfeer op een erg mooie lentedag de verbinding van Limburgse Winnaars zien. In 2018 werd Quint verbindt opgevolgd door Quint serveert. In dit Menu Musicale werd de luisteraar op een verrassende manier getrakteerd op jong talent, ervaren koorzangers en een sprankelend Quint. In 2019 stond een muzikale reis met Quint op het programma, gemaakt samen met harmonie Sempre Avanti.

Quint streeft naar doorontwikkeling in kwaliteit en diversiteit. Quint blijft op hoog niveau en op inspirerende wijze binnen (en buiten) de Nederlandse koorwereld zingen met een afwisselend repertoire en regie.