VolgeBOEKt: Vakantielezen voor leerlingen én leerkrachten

Met de Vakantieleestasjes en de Chill-lezen-tas zorgt de Bibliotheek Venlo ervoor dat er ook in de vakantie volop gelezen kan worden. Door leerlingen én leerkrachten. Lees-mediaconsulenten Elise Stroeken en Suzanne Joosten vertellen over nut (en noodzaak) van deze twee tassen vol leesplezier.

Elise Stroeken: ‘Stel je eens voor… Een wereld zonder laaggeletterdheid. Bij de Bibliotheek steken we het niet onder stoelen of banken, dát is waar we naartoe willen. Maar ook de grootste dromen starten klein. Leesplezier verspreiden – dat is waar de Bibliotheek op school voor staat.’ Suzanne Joosten: ‘Maar dan breekt de zomervakantie aan en daarmee de zomerleesdip … 6 weken lang niet of nauwelijks lezen. Daarom krijgen de groep 3 en 4 - de kinderen die net hebben leren lezen – de Vakantieleestas mee naar huis. Met een leesboek, een vakantiedoeboek én tips voor ouders rondom lezen thuis.’

‘Maar waarom stoppen bij de leerlingen, als je weet dat er meer te halen valt’, vult Elise aan. Een leescultuur bouw je samen en daar hebben wij onze partners in het onderwijs hard bij nodig. Dus gaan we met de Chill-lezen-tas vol jeugdboeken net dat stapje verder om ook leerkrachten te verleiden en te inspireren tot het lezen van boeken die aansluiten bij de leeftijd en het niveau van hun klas. Dat worden vervolgens leuke en misschien wel verrassende boekentips die het lezen in de klas nóg meer een feestje maken’.

Suzanne: En vergeet niet dat de Bibliotheek tot 18 jaar gratis is. Dus buiten het schoolabonnement is er voor alle kinderen van de basisschool een nog veel grotere collectie beschikbaar in de Bibliotheek in hun woonplaats. Én ze kunnen ook nog eens gratis gebruikmaken van de online Bibliotheek.

Dus deze zomer is lekker volgeBOEKt wat de Bibliotheek Venlo betreft. Fijne vakantie allemaal!

Meer informatie over de Bibliotheek en leesplezier: stuur een mailtje naar teamleider Onderwijs Tess Holtermans: tholtermans@bibliotheekvenlo.nl