Voor mensen die vergeten en mensen die vergeten worden

Open call Cultuurimpuls

Cultuurimpuls Venlo roept cultuurmakers op om te komen met projectvoorstellen rondom het thema: "Voor mensen die vergeten en mensen die vergeten worden".

Deadline voor aanmelden is 15 mei 2024.


In een wereld waarin herinneringen vervagen en verhalen met de tijd onverteld blijven, nodigen we cultuurmakers uit om het diepgaande thema van vergeten en vergeten worden te verkennen.

De open call "Voor mensen die vergeten en mensen die vergeten worden" biedt een kans om culturele projecten of artistieke interventies in de gemeente Venlo te realiseren geinspireerd op, voor en/of door mensen met dementie en/of mensen in de omgeving van dementerenden zoals mantelzorgers.

Wat zoeken we?

Cultuurimpuls Venlo nodigt kunstenaars, schrijvers, dichters, muzikanten, dansers, theatermakers, en alle creatieve geesten die geïnspireerd zijn om door hun werk bij te dragen aan een dieper begrip van het vergeten en grotere zichtbaarheid van de ervaringen van mensen die met dementie leven, en degenen die voor hen zorgen. Cultuurimpuls zoekt concrete voorstellen voor kortlopende projecten die ontwikkeld, uitgevoerd en met impact afgerond kunnen zijn vóór of op 21 september 2024 (Wereld Alzheimerdag).

De voorkeur gaat uit naar artistieke experimenten waarbij wordt samengewerkt met relevante partners uit de samenleving zoals zorg- en welzijnsorganisaties, culturele instellingen en/of niet in de laatste plaats met mensen die op wat voor manier dan ook te maken hebben met dementie.

Proces en criteria?

Cultuurmakers, -verenigingen en -organisaties worden opgeroepen om voorstellen in te dienen.

  • De open call staat open voor alle vormen van kunst en cultuur - van visuele kunst tot literatuur, muziek, podiumkunsten, en meer;
  • Inzendingen bevatten minimaal een volledig ingevuld aanvraagformulier met inzicht in planning en kosten;
  • Het project dient na toekenning en uitrelijk 21 september 2024 uitgevoerd;
  • Voor projecten is per project maximaal 2500 beschikbaar inclusief btw;
  • Er is ruimte voor maximaal 4 projecten;
  • Deadline inzenden is 15 mei 2024 23:59 uur;

Deelnemen?

Stuur het aanvraagformulier met voorstel, planning en begroting uiterlijk 15 mei 2025 naar info@cultuurimpulsvenlo.nl. Voeg indien mogelijk afbeeldingen, video's of andere relevante media bij om uw concept te ondersteunen.

Hulp of ondersteuning nodig? Laat het ons weten dan brengen wij je in contact met een cultuurcoach die kan ondersteunen.