WijkMakers gezocht!

Oproep: WijkMakers gezocht

Ben jij een cultuurmaker, social designer of voer jij kunstprojecten uit met communities en groepen mensen? Dan zoeken we jou! Kunstenaars in alle disciplines worden uitgedaagd van betekenis te zijn voor de wijk Vastenavondkamp in Blerick en haar bewoners.

WijkMakers

WijkMakers is een nieuw meerjarig 'kunstenaar-in-de-wijk'-programma in de regio Venlo. Als start van het project organiseren we een try-out waarbij vijf kunstenaars een maand aan de slag gaan om voorstellen uit te werken voor een langer programma. Hieruit wordt één maker geselecteerd die de gelegenheid krijgt naast een honorarium de kans voor langere tijd in de wijk te komen werken en wonen*.

WijkMakers is een initiatief vanuit woningcoöperaties Antares, Woonwenz, Wonen Limburg en de Gemeente Venlo en is powered by Co. de Cultuurontwikkelaar. Met WijkMakers zetten we kunst en cultuur in met als doel om de leefomgeving en sociale verbondenheid tussen wijkbewoners te verbeteren. WijkMakers borduurt voort op eerder gedane ervaringen met kunst in de wijk Vastenavondkamp in Blerick.

Makers gezocht

Maximaal vijf makers krijgen de kans om een maand door middel van een wijkverkenning in de wijk aan de slag te gaan, te ervaren, verbindingen te leggen en te experimenteren. Aan het eind van deze maand verzorgen zij een pitch voor de wijkbewoners en het ondersteunende team van de betrokken partijen. Na deze pitch wordt er één maker uitgekozen om voor een half jaar aan de slag te gaan in de wijk.

Tijdens de verkenningsmaand worden de makers begeleid in het proces vanuit Co. de Cultuurontwikkelaar. Een team van wijkprofessionals staat klaar om te helpen als makers kennis en contacten in de wijk zoeken. WijkMakers krijgen bovendien een workshop Design thinking aangeboden om ze op weg te helpen.