Zuiderstorm nieuw showcase-festival

Rondreizend festival biedt Limburgers een podium!

Vanaf 2 november 2021 kunnen talentvolle muzikanten uit de hele provincie Limburg zich aanmelden voor het nieuwe rondreizende showcasefestival Zuiderstorm. In de hele maand mei 2022 volgend jaar doet het festival de zes binnensteden van Venlo, Weert, Roermond, Sittard, Heerlen en Maastricht aan. Publiek kan tijdens de festivals een hele dag of avond op verschillende locaties gratis genieten van een diverse programmering van talentvolle muzikanten en acts uit de hele provincie.


Oproep aan muzikanten: doe mee en geef je op!
Zuiderstorm is een nieuw platform voor aanstormend muzikaal talent uit Limburg, met name voor gemotiveerde en ondernemende muzikanten die zoveel mogelijk podiumervaring willen opdoen en publiek aan zich willen binden. Een selectiecommissie bestaande uit de programmeurs van de Limburgse poppodia beoordelen alle inzendingen en programmeren het festival. Acts die worden geselecteerd voor Zuiderstorm treden op in álle zes de deelnemende steden. Bovendien worden deelnemers gecoacht door professionals uit de Nederlandse muziekindustrie en krijgen een gratis fotoshoot. Tijdens de grootschalige provinciale campagne wordt het festival en vooral de deelnemende acts gepromoot. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, voor de optredens krijgen de acts een kleine onkostenvergoeding.

Muzikanten die actief zijn binnen de genres hiphop, pop, electronics, rock, metal, dance, singer-songwriter of fusion kunnen zich vanaf vandaag opgeven via de website www.zuiderstormlimburg.nl.

Voorwaarden:

  • De act is authentiek, maakt alleen eigen werk en speelt geen covers;
  • Als een act uit meerdere muzikanten bestaat, dan komt minimaal de helft van de act uit de provincie Limburg;
  • De act kan een optreden verzorgen van minimaal 30 minuten;
  • Deelnemende muzikanten zijn gemotiveerd en ondernemend, willen zich profileren en ontwikkelen, zowel op muzikaal als zakelijk vlak;
  • De muzikanten zijn beschikbaar op de aangegeven coaching- en festivaldagen (zie website).

Aanmelden voor Zuiderstorm kan tot 1 januari 2022.

Over de initiatiefnemers
Zuiderstorm is een samenwerking tussen Poppodium Grenswerk, Muziekcentrum de Bosuil (Weert), ECI Cultuurfabriek (Roermond), Poppodium Volt (Sittard), Nieuwe Nor (Heerlen) en Muziekgieterij (Maastricht) – de opleidingen Zuyd Conservatorium (Maastricht) en Fontys Rockacademie (Tilburg) – en de provinciale koepel voor popmuziek Pop in Limburg.