Zwaaivideo

Zwaai zwaai zwaai

De Venlose documentairemaker Tanja Nabben reed donderdag 26 maart 2020 door de gemeente Venlo. Omdat veel mensen door de corona-crisis noodgedwongen thuis zaten wilde ze mensen de kans geven om elkaar een hart onder de riem te steken.

Tanja Nabben bezocht met haar camera diverse wijken in Blerick en Venlo. De film is een mooi tijdsdocument en toont een zingend en zwaaiend Venlo met een positieve boodschap.Nabben over haar zwaaivideo: "Het coronavirus hakt er op vele manieren in; kinderen die binnen zitten terwijl buiten de zon schijnt, ouderen die eenzaam zijn, thuiswerkers die hun collega's missen, onderwijzers die hun kinderen missen.

Maar ook gebeurt er veel moois: berenroutes, kindertekeningen, muzikanten die massaal vanuit hun huiskamers hun muziek delen om de moed erin te houden, noaberschap. Ik ging een rondje zwaaien door Venlo met mijn videocameraatje."

Deze video kwam tot stad dankzij i.s.m. alle Venlose zwaaiers, Linda Zijlmans (zang) Incluzio Sociale Basis Venlo, buren van de Jodenstraat