Welkom bij Cultuurimpuls Venlo

Welkom bij de Impactagenda van Cultuurimpuls Venlo voor 2024.

Cultuurimpuls Venlo is een initiatief dat draait om kunst, cultuur en de lokale gemeenschap. We willen de levens van mensen in Venlo verrijken door kunst en cultuur in te zetten. We geloven dat dit kan helpen bij het oplossen van uitdagingen en het creëren van positieve veranderingen in onze stad.

Onze missie is simpel maar krachtig:

Cultuurimpuls Venlo ondersteunt culturele activiteiten voor én door mensen die normaal geen of weinig gebruik maken van de culturele voorzieningen in de stad en zet culturele activiteiten in als middel om het welzijn van mensen te verbeteren.

Cultuurfonds
Cultuurimpuls Venlo ondersteunt culturele projecten met financiële middelen. Binnen onze doelstelling hebben we vier belangrijke uitdagingen waaraan we werken:

  1. Nieuw Publiek / Specifieke doelgroepen
  2. Onze Wereld / Specifieke wijken
  3. Gezondheid (g)een Kunst / Specifieke Thema’s
  4. Open calls

In deze impactagenda geven we een toelichting op de uitdagingen die wij zien en de kansen die we jou bieden om op de maatschappelijke vragen te antwoorden.

Over ons
Cultuurimpuls Venlo is een initiatief van Maaspoort, Bibliotheek Venlo, Museum van Bommel van Dam, Grenswerk en Co, de Cultuurontwikkelaar met steun van het Limburgs Museum en de gemeente Venlo.

Onze onafhankelijke jury (de stuurgroep) met een cultureel-maatschappelijk profiel beoordeelt projectvoorstellen en kent ondersteuning toe aan aanvragers.